Bichon Havanais
Candeo's Freke Fjaljar


Året är 1994 och jag är i Göteborg. Jag blir helt förälskad i en hundras jag aldrig sett tidigare, bichon havanais. När jag åker hem har jag med mig inte mindre än 2 stycken. En av dom är Tusse eller Candeo's Freke Fjaljar som han heter på stamtavlan. (Kolla in Ella-Bellas stamtavla)
Tusse är en väldigt läraktig hund. Han går bredvid mig som om han aldrig gjort annat. Jag kan ha honom lös för han kommer alltid när jag ropar. En sak han inte tycker om är när bilar signalerar.
Tyvärr uppstår det en del problem mellan honom och Snobben så jag bestämmer att han ska få flytta. Det blir till en kvinna som bor i Sundsvall. Jag kör Tusse till Arvidsjaur för hon är där och hälsar på en kvinna som har kennel. Jag kommer inte ihåg vad någon av dom heter. Vad som sen hände med Tusse vet jag inte.
Om du vet något så hör gärna av dig.
Jag har tyvärr inget foto på honom

Sörreds Paraiso Sueca Uy


Den andra hunden jag har med mig är en valp på 6 månader som heter Uy. Hennes pappa heter Sörreds Paraiso Sueco Melicidado, "Gulle"( Kolla Ella-Bellas stamtavla) Jag gick valpkurs och allmänlydnad med henne. Vi var även på en del utställningar och det gick bra för henne.
Jag fick operera henne i Umeå för patella. Operationen gick bra men det gick bara några veckor så blev hon jätte sjuk. Hon spydde och spydde och sen tuppade hon av. Hon var som en trasdocka i min famn. Fy så rädd jag blev för jag trodde hon skulle dö.
Naturligtvis var det helg också!
 Jag fick tag i en veterinär som tyckte jag kunde vänta tills på måndag morgon. Hon var då uttorkad och veterinären vätskade upp henne. Hon blev inte bättre så jag fick åka till Umeå med henne där hon blev inlagd. Efter ca en vecka fick jag hämta hem henne.
De kunde inte med säkerhet säga vad det var som hade drabbat henne.
Hon var frisk nu iallafall.

Läs det sorgliga slutet om Uy under fliken "det ofattbara".

Sörreds Paraiso Sueca Uy. "UY"
Sörreds paraiso sueca Victoria


Victoria är en hund som fick följa med mig och Uy en dag när vi åker hem från Göteborg. Hon var en tuff liten brud som stack iväg så fort hon hade en chans.
Jag var van att ha Uy lös men se det gick inte med henne.

Uppfödaren ringde efter en tid och ville ha igen henne så då fick hon flytta tillbaka till Göteborg. Vart hon sen hamnade vet jag inte.

Victorias mor hette Anja och hon finns också med i Ella-Bellas stamtavla. Men det var inget jag visste i förväg.

Jag har inget kort på henne.

Sörreds Paraiso Sueco Di-Duque


Han kom från Göteborg med flyg tillsammans med sin bror Di-Dorillo. Dom fick heta Hugo och Dorillo.
Ett tag hade jag Uy, Victoria, Dorillo och Hugo. Jag försökte hitta ett hem åt Dorillo och Hugo.
 Dorillo flyttade efter några månader till Lilian och lite senare flyttade Hugo till Kalle. 

Efter en tid flyttade Lilian från Lycksele och då fick Dorillo flytta hem till Hugo.

Den 30 juli 2007 åker jag för att hälsa på Dorillo och Hugo. Dorillo fanns tyvärr inte i livet men som tur är lever Hugo ännu. Det verkar som om han känner igen mig för när jag ska åka vill han följa med. Den 4 mars 2008 åkte jag än en gång för att hälsa på Hugo. Då hade jag Boy och Ella-Bella med mig.
Det var sista gången jag träffade honom.

Den 30 juli 2007 hälsar jag på Hugo
Hälsar på den 4 mars 2008


Hälsar på Hugo. Han bor i en by utanför Lycksele.

Hugo och Boy